Вашият любимец - нашата страст
Балийска

Балийска котка

Балийската котка е красива, елегантна средно голяма порода котки със същите дълги стройни линии като сиамската. Тялото е стройно и грациозно, а главата има прав профил с големи уши, които могат да имат кичури. Има фина, копринено развяваща се козина, която може да бъде дълга от един до няколко сантиметра и приляга плътно към тялото. Опашката е дълга и покрита с много по-дълъг косъм. Балийската котка няма вълнест подкосъм и затова официално се класифицира като „полудългокосместа“. Очите са ярко сини и ориенталски по форма и настройка. Козината има същите цветни точки (уши, лице, крака, стъпала и опашка) и маска като сиамските. В САЩ котки от балийски тип с допълнителни белези към тези, приети за балийски, са известни като явански.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Хипоалергенна порода
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Темпераментът на породата балийска котка е подобен на този на сиамската, но някои собственици смятат, че балийската котка е малко по-тиха. Въпреки това е вероятно балийската котка все още да бъде нещо като екстроверт и да изисква внимание от своите човешки другари. Балийските котки са изключително гласовите и сякаш почти говорят със стопаните си. Те имат нужда да бъдат част от семейството и нуждата им от внимание означава, че харесват човешка компания и подхождат на някой, който не е навън по цял ден.

Произход

Страна на произход: Америка

Балийската котка е основно дългокосместа сиамка. Забелязани за първи път в началото на 20-ти век, животновъдите отначало раздават своите дългокосмести котенца. След Втората световна война породата е разработена и първоначално наречена „Дългокосместа сиамка“, после е преименувана на „балийска“, поради приликата на котките с елегантни танцьорки в храма от Далечния изток. През 1961 г. балийската котка е призната в Америка, но едва в средата на 70-те години балийската котка е внесена в Европа.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!