Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Азиатска

Азиатска котка

Породата азиатска котка има дълго, средно голямо и доста мускулесто тяло и опашка, която се стеснява към заоблен връх. Женските азиатски котки са много по-малки и по-деликатни от мъжките. Главата е с клиновидна форма с леко заоблен купол, средно големи широко поставени уши и големи очи със сребрист ръб. Козината, която може да изглежда като напоена коприна е къса, фина и приляга плътно към тялото. В тази група се предлага широка гама от цветове и модели.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

По темперамент породата азиатска котка прилича много на бирманската - изключително дружелюбна и привързана, но по-малко буйна от бирманската. Азиатските котки обичат вниманието и имат нужда да бъдат част от семейството. Те могат да бъдат доста взискателни и често следват стопаните си из къщата, плачещи за внимание. Породата азиатска котка е много интелигентна и често може да решава проблеми като отваряне на врати. Представителите й могат да бъдат много чувствителни към чувствата на собственика си и това ги прави отлични другари.

Произход на породата азиатска котка

Страна на произход: Великобритания

Азиатките котки изглеждат подобни на бирманките, но с козина в цветове, които не са разпознати в породата бирманки. Бомбай е от тази група, както и Бурмила и Тифани. Това е млада и бързо развиваща се порода, която набира все по-голяма популярност. Породата азиатска котка включва породите бомбайска котка, котка бурмила и котка тифани, които са изброени отделно.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!