Вашият любимец - нашата страст
Американска твърдокосместа

Американска грубокосместа котка

Както подсказва името й, това е козината, която характеризира тази порода американска грубокосместа котка. Американската грубокосместа котка е с големи размери и има груба, еластична и жилава козина - всеки къс до среден косъм е тънък и нагънат или закръглен. Мустаците често са къдрави. Пълният обхват на „шаренето“ става очевиден само когато котката е зряла; Американските твърдокосмести котета, които изглежда имат много къдрава козина, когато са млади, могат да израснат просто във вълнисти, а не в жилави възрастни, и обратното. Предлагат се във всякакви цветове, шарки и маркировки.

Необходимостта да се знае
  • Спокойна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Американската грубокосместа котка е дружелюбна и спокойна. Тя е спокойна, сладка, нежна и игрива, радва се на играчки и игри със стопанина си. Това не е особено приказлива порода котки.

Произход

Страна на произход: Америка

Американската порода твърдокосместа котка започва като спонтанна мутация в котило от нюйоркски селскостопански котки през 1966 г., когато едно котенце с твърда козина (на име Адам) е произведено сред котила с нормална козина. Всички родословни американски котки с твърд косъм могат да бъдат проследени до Адам. Американската твърдокосместа котка е станала популярна в САЩ и Канада, но е малко известна другаде и не е призната изложбена порода в Обединеното кралство.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!