Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Абисинска

Абисинска котка

Абисинските котки са елегантни средно големи със здрави, гъвкави тела и дълги, тънки крака. Те имат кръгли, клиновидни глави с отличителни малки кичури по върховете на ушите и големи очи с форма на бадем. Късата, плътно прилегнала козина на абисинска котка има отличителен „отбелязан“ вид, причинен от цветни ивици на всеки косъм. Най-известният цвят е „румен“, но има и няколко други.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Основно навън
  • Перфектна за деца

Характер на породата абисинска котка

Абисинската котка е тиха, интелигентна и любопитна и се казва, че обича човешката компания и се привързва към семейството си. Радва се на пространство и активност, добър катерач е и ще оцени градина, пълна с дървета и високи места. Абисинските котки са игриви, но имат здрав разум, така че не са твърде безпомощни!

Произход на породата абисинска котка

Страна на произход: Абисиния (Етиопия)

Други имена: Абис, Котка заек

Представителите на породата абисинска котка приличат на африканската дива котка, прародител на домашната котка. Историята на абисинската котка в Обединеното кралство е малко неясна, но е вероятно тя да е била върната обратно чрез армейски персонал от Абисиния (сега Етиопия) през 1860 г. Ранните абисински котки са кръстосани с британски късокосмести, а по-късно и с ориенталски породи. Дългокосмести абисински котенца са открити в котила от много години, а от 1970 г. те са разработени като отделна порода, наречена сомалийска.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!