Немски дог

Great Dane
Немският дог е много голямо куче, което е силно и с добре развита мускулатура. Главата е четвъртита и издължена. Късата, прилепнала козина може да е светлобежова, черна, синя, сиво-кафява или бледозелено на цвят. Достигнат ли година и половина, тези кучета достигат оптимален ръст от 76 см и тежат 54 кг. Женските екземпляри на същата възраст са на ръст от 71 см и тегло 46 кг.
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Гигантска порода куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

Кучета, наподобяващи Немския дог, има по изображения в египетските гробници, датиращи от XXII век пр. Хр. Те са с по-къси крака, които по своето телосложение наподобяват дог. Тези разновидности на дога печелят популярност сред търговците в много други държави. В Германия породата се доразвива до кучето, познато и до ден-днешен. Счита се, че между първоначалната разновидност на дога и Грейхаунда се осъществява кръстоска, с която се придава стройност и пъргавина на кучето, известно днес като Немски дог. Първоначално използвани като преследвачи на бикове през 1592 г., те се използват от аристокрацията за лов на диви глигани. До XIX век се използват от аристократи, които устройват лов на едър дивеч.

Характер

Немският дог се привързва лесно. Много бързо сближават дистанцията и са предани на семейството и тяхното обкръжение. Много подходящи са за семейства с активен начин на живот. Те бързо съобщават за това, че са пристигнали непознати, което ги прави отлични кучета-пазачи. Този истински гигант трябва да се социализира и обучава още от малък.

Здраве

Немският дог е предразположен към заболявания, които се срещат често при другите породи кучета. Такива например са раздуване на стомаха и преплитане на червата, сърдечни заболявания, най-различни нарушения на костната структура и някои форми на агресивен тумор на костите (остеосарком).

Активност

Възрастният и здрав екземпляр се нуждае от два часа разходка на ден. Харесват им разходките в присъствието на семейството, но ще се радват да прекарат време пред камината, като се радват на уюта, който им се предоставя. Докато кучето расте, то не трябва да се движи много, тъй като може да се предизвикат сериозни здравословни проблеми с костите, ставите и мускулите.

Хранене

Тази едра порода кучета, освен че има огромен апетит, се нуждае от по-различен баланс, с които да се посрещнат нуждите от витамини и минерали на ставите и хрущялната тъкан на кучето. Стомашните проблеми са нещо често срещано за породата. Стомахът им например често се подува. Можете да сведете този риск до минимум с по-чести хранения на по-малки порции.

Козина

Късата, гладка и дебела козина на Немския дог не изисква много грижи и е необходимо разчесване на всеки 7 до 10 дни. Може да се разчесва с гумена ръкавица, която ще премахне падналите и падащите косми.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук