Бул териер

Bull Terrier
Бул териерът е мускулест, с мощна физика и добре развит гръден кош. Издължената глава е с яйцевидна форма, римски нос и силен врат. Белият цвят е стандартният за козината на тази порода, като често по главата или гърба има цветни ивици. Не е изключено окраската да е в черно, сивкаво-кафяво, червеникаво, светлобежов или съчетание от три цвята. В зряла възраст кучетата достигат височина от 45 см и тегло от 33 кг.
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход

Тази кръстоска между булдог и териер е създадена да се бие до смърт в кървавия спорт bull baiting, където кучета се нахъсват срещу бикове. Това е едно от кучетата, ползващи се с голяма популярност в Обединеното кралство. Там те налагат репутацията си на безупречно охранително куче. Миниатюрният бул териер открай време се явява стандарт и породата се признава официално от Британския киноложки клуб през 1939 г.

Характер

Бул териерите са дружелюбни и се отличават с отлично чувство за хумор. Може да са инат, поради което не подхождат за хора, които за първи път ще купуват куче. Като цяло са със спокоен характер, но не бива да се забравя, че може да се обади бойното куче в тях, каквото е било първоначалното им предназначение – ще реагират на всяко предизвикателство, въпреки че в общия случай няма да са негов инициатор. Привързват се много и обичат да са в компанията на някой друг. Затова не бива да се оставят сами задълго, тъй като с мощните си челюсти може да обърнат къщата с главата надолу, ако им стане скучно.

Здраве

Най-често срещаният здравословен проблем при тази порода е глухотата, най-вече при белите бул териери. Кучетата може да се изследват за глухота от малки. Относително често тези кучета се разболяват от наследствени болести, като например бъбречни, сърдечни и кожни заболявания.

Активност

Бул териерите са активна порода, която изисква немалко движение – както ходене, така и тичане. Трябва да се извежда поне по час на ден, въпреки че кучето няма да откаже и повече!

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Породата бул териер се отглежда лесно. Поне по веднъж седмично късокосместите козини могат да се разчесват с помощта на гумена ръкавица за разчесване, за да се премахнат падналите косми.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук