Балийска котка

Balinese
Балийската котка е красива елегантна порода със средни размери и същите дълги изящни линии като сиамските. Тялото е тънко и грациозно, а главата има прав профил с големи уши, които могат да имат кичури. Тя има фина, копринена козина, която може да бъде дълга от един до няколко сантиметра и е плътно прилепнала към тялото. Опашката е дълга с много по-дълга козина. Балийската котка няма вълнен подкосъм и затова е класифицирана официално като „полудългокосместа“. Очите са яркосини и с ориенталска форма. Козината има същите цветни връхчета (уши, лице, крака, стъпала и опашка) и маска като сиамските. В САЩ балийски тип котки с допълнителни шарки към тези, приети за балийски, са известни като явански.
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Хипоалергенна порода
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Произход

На практика балийската котка е дългокосместа сиамска котка. За първи път за нея се споменава в началото на ХХ век, а в развъдниците са се отказвали от тях. След Втората световна война породата се усъвършенства и бива наречена „дългокосместа сиамска котка“, след което се преименува в „балийска котка“ поради приликата им с елегантните ритуални танцьорки от Изтока. През 1961 г. балийската котка се признава в Америка като порода, но едва в средата на 70-те години на ХХ век тя навлиза и в Европа.

Страна на произход

Америка

Характер

Темпераментът на породата балийска котка е сходна с този на сиамската котка, но някои стопани считат балийската котка за малко по-тиха като нрав. Тя обаче е като че ли по-социална и изисква повече внимание от своите стопани. Балийските котки много мяучат, така сякаш говорят. Принадлежността към семейството, както и вниманието, им е необходимо, затова на тях им харесва компанията на хората и са подходящи за хора, които си стоят у дома.

Здраве

Поради сродството си със сиамските котки, и те може да страдат от същите наследствени заболявания.

Хранене

Всяка котка е уникална сама по себе си, а що се отнася до храната, има и своите предпочитания и нужди. Котките са месоядни и в храната им трябва да има 41 различни и специфични хранителни вещества. Делът на тези хранителни вещества ще варира в зависимост от възрастта, начина на живот и общото здравословно състояние. Затова не е учудващо, че растящото, енергично котенце има нужда от различен баланс от вещества в своя хранителен режим, отколкото по-неактивните възрастни екземпляри. Трябва да имате предвид и това, че с правилното количество храна се поддържа 'идеално телесно тегло' в съответствие с насоките за хранене и индивидуалните предпочитания за храни тип супа или сухи храни.

Козина

Балийската котка също се нуждае от редовно и често разресване, за да се поддържа в добро състояние прекрасната, но и фина козина и без възли и сплъстявания. Подобно на всички котки, и балийските котки се нуждаят от редовни ваксинации, изследвания за паразити и годишни ветеринарни прегледи.

Най-добрите породи котки за деца

Въпреки че тази порода не е широко призната като една от най-добрите породи за деца, всички котки са различни и с правилните грижи и внимание ще може да съжителства с деца.

Това ли е подходящата порода котки за вас?

Това ли е подходящата порода котки за вас?

Всички котки имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои определени инстинкти СТАРТИРАЙТЕ СЕЛЕКТОРА НА ПОРОДИи начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашата котка се радвате на сходни неща, ще е много по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на котка от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много котки, които чакат своето любящо семейство и дом. Всяка котка има своя история и мнозина са загубили първия си дом не по своя вина и биха искали да станат част от семейството ви. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за котките, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите котки. Също така ще се радват да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви се е спряло на породисто котенце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Основното предимство на закупуването на коте или котка с родословно дърво е, че знаете как ще изглежда и с какъв характер ще е. Свържете се с вашия ветеринарен лекар за повече информация относно инфекциозни заболявания, генетични предразположения и нуждите от грижи за конкретната котка , за да сте напълно готови да я посрещнете във вашия дом.

Посрещане на котката у дома

Очакването да си вземете коте е изключително вълнуващо, особено в последните моменти. В тези последни дни преди пристигането има много неща, с които да се заемете и подготвите за новия член на семейството.