Зряла ли е вече котката ви?

Котката е важен член на семейството и е разбираемо, че не ви е приятно да си мислите за остаряването на вашия домашен любимец.
Жена спи до пораснала котка
Жена спи до пораснала котка
Жена спи до пораснала котка
Глезене на оранжева на цвят котка

Котката е важен член на семейството и е разбираемо, че не ви е приятно да си мислите за остаряването на вашия домашен любимец. Той като при котките не се образуват бръчки и гънки по кожата като при хората, то външните белези на възрастната котка може да са трудно различими.

Промените в организма на котката ви ще започнат с вътрешните органи, след което котката ще старее подобно на хората. Няма точно определена възраст, на която котката ви да може да бъде наречена „стара“, но обикновено за по-възрастни котки се считат онези, които са навършили седем и повече години.

При подходящо хранене, редовни прегледи при ветеринарен лекар и оказване на малко повече внимание, няма причини котката ви да бъде здрава и жизнерадостна в по-късните години от живота си.

Нашето ръководство относно грижите за възрастната ви котка предлага полезни съвети които да осигурят колкото е възможно по-жизнерадостен и здравословен живот на котката ви в по-зряла възраст.