Черен и жълтеникаво-кафяв англисйки той териер

English Toy Terrier (Black & Tan)
Английските той териери са с компактни размери и гладка козина. Окраската им в черна с жълтеникаво-кафяви петна и остри, изправени уши. Малко по-издължени са, отколкото би трябвало предвид техния ръст. В общия случай възрастният екземпляр е с височина 25-30 см и тегло 2,7-3,6 кг.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Мини куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

Английският той териер е порода, която до 60-те години на ХХ век е известна като мини териер с окраска в черно и жълтеникаво-кафяво. Първите сведения за тях датират от XVI век. През XIX век в Англия тези териери се търсят най-вече като мишеловци заради все по-нарастващата популация от плъхове в ерата на Индустриалната революция. Запътилите се да ловуват благородници са можели да носят тези дребосъци в джоба си. Пристигайки в гората, са ги пускали, за да сплашват лисици и други диви животни. Впоследствие популярност добиват обзалаганията с териери, на които се е залагало на това колко ще бъдат убитите от тях плъхове. С нарастването на популярността на английския той териер и на желанието на хората да притежават по-малки кучета, се извършват редица кръстоски между отделни породи, като за чифтосване се подбират най-дребните екземпляри.

Характер

Това малко куче е с темперамента на териера. Като цяло те се привързват лесно, дружелюбни са и са изцяло отдадени на семейството. Животът в градски и провинциални условия е еднакво привлекателен и те се отнасят добре към децата, особено към по-порасналите. Още от ранна възраст трябва да се социализират с други кучета, котки и деца.

Здраве

В общия случай английският той териер се радва на много добро здраве. Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Породата не се нуждае от много движение. На възрастния екземпляр са необходими 30 минути движение на ден. Няма да ви откажат и по-дълга разходка и, въпреки че може да изглеждат на пръв поглед лишени от енергия, могат да вървят с километри. Харесват им игрите, присъщи на териера!

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Това куче е с къса, гъста козина, която не се нуждае от много внимание. За почистването на козината задължително трябва да използвате специална ръкавица и парче плат за постигане на лъскавина на косъма.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук