Котон де Тулеар

Coton De Tulear
Малкото бяло куче е малко по-дълго, отколкото би трябвало, предвид ръста му. Козината му е дълга и сякаш памучна. Порасне ли, достига ръст 25-32 см и тегло 4-6 кг.
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Мини куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Хипоалергенна порода
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход

Кралското куче от Мадагаскар, както още наричат Котон де Тулеар, е порода, която е установена открай време и носи името си от Тулеар, пристанищен град от югозападната част на острова. Счита се, че през XV век малки дребни бели екземпляри от породата Бишон оцеляват след корабокрушение, като доплуват до брега на остров Тулеар. Там ги кръстосват с местни териери и така се заражда породата Котон де Тулеар. Добива популярност в кралското семейство и се прокарва закон, който позволява единствено на аристокрацията да притежава кучета от тази порода.

Характер

Развъждано от векове за куче-компаньон, Котон де Тулеар е любвеобилен и предан домашен любимец, който обича да е в компанията на хора и не обича да го делят от семейството. Обича задълженията, присъщи на декоративното куче, но то е и забавно, игриво и живо.

Здраве

В общия случай Котон де Тулеар се радва на добро здраве, като за тази порода са докладвани малко наследствени болести.

Активност

Дребната по размери порода Котон де Тулеар не се нуждае от много движение. По 30 минути на ден са достатъчни. Подсушете козината щателно, ако сте се разхождали, докато или след като е валял дъжд или сняг.

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Котон де Тулеар (от френски „памук от Тулеар“) се нарича по този начин заради единичната си, сякаш памучна на допир козина с дължина 8-9 см. Ако разресвате кучето ежедневно, козината няма да се сплъсти. Домашните любимци трябва да се подстригват често, за да не се полагат големи грижи, но козината трябва да остави дълга, ако кучетата ще бъдат представяни на кучешки конкурси.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук