NPPE Breed Library Info Page

Слуги

Слуги

Кучето слуги е средно голяма до едра късокосместа хрътка с благородна осанка, излъчваща истинско достойнство. Елегантна и породиста, но и силна с добре развита мускулатура. Няколко са възможните окраски на козината. Вижте характеристиките на породата. Възрастните мъжки екземпляри достигат ръст 66-72 см, а женските – 61-68 см. Тежат около 20-27 кг.

Слуги
  • размер : Среден
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : По-малко от седмица
Слуги
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Обикновено тихо
  • Група : Хрътка
Слуги
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Ниско
  • Пазач : Ниско

Произход

Породата слуги е била дотолкова почитана от бедуините, че са я имали като талисман и амулет, с каквито са я кичили. Дойде ли бедуин на гости, кучето му получава същото уважение като честит гост – станело ли му студено, слуги е получавал одеяло като подарък! А умре ли, скръбта на бедуина е дотолкова силна, че плаче за тази достойна хрътка се денонощно! Има свидетелства, че слуги е живяло още по времената на древните египтяни. Мумифицирано слуги е било открито в гробница.

Характер

Слуги са независими кучета с присъща тяга към лова и имат силата да продължават, каквото и да се случва. Котките и другите дребни животни са вечната плячка и социализирането им с тях е мисия невъзможна. Това не е порода за човек, който не разполага с много време. Попаднат ли в правилното семейство, ще му бъдат верни до гроб. Това куче не лае особено.

Здраве

В общия случай слуги е здрава порода, която не боледува особено. Подобно на много породи обаче страда от наследствени нарушения на зрението, които може да настъпят. Затова се препоръчва то да премине очен преглед.

Активност

Тези кучета имат нужда от много движение, по два, че и по три часа на ден. Попаднат ли на следа, ще тичат ли тичат след нея. Пускайте го без каишка само в безопасни зони и трябва да бъдат обучени на командата „Ела!“.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Слуги е чисто и управляемо куче, което не обича да се мърси по какъвто и да било начин. Мие се като истинска котка, когато сметне за необходимо. Тези късокосмести козини може да се разчесват с гумена ръкавица.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук