Японски хин

Японски хин | Породи кучета

Японският хим е пъстро декоративно куче. Възрастните екземпляри тежат 1,8-3,2 кг, а на ръст са 20-27 см. Визията му е елегантна и аристократична. Козината е гъста, дълга и права, която е мека и копринена на допир. Като окраска се среща в черно-бяло и в червеникаво-бяло.

Японски хин | Породи кучета
  • размер : Мини
  • Козина : Средна/дълга
  • Козина : По-рядко от седмица
Японски хин | Породи кучета
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Средно
  • Шум : Обикновено тихо
  • Група : Мини
Японски хин | Породи кучета
  • Самостоятелен престой : Под 1 час
  • Взаимодействие с други животн : Високо
  • Пазач : Ниско

Произход

Счита се, че древната порода Японски хин е с произход от Китай, която вероятно е внесена в Япония като подарък на императора от китайската кралска династия. Като кучета-спътници те са чифтосани, така че да могат да се поберат в ръкавите на кимоното на дамите от кралските и аристократичните среди. Някои кучета са били подарявани на кралски посланици, а през XVII век португалски моряци са внесли в Европа няколко екземпляра от породата, но в периода между средата и края на XIX век броят им расте, а с това – и тяхната популярност.

Характер

Създадена с цел да се явява спътник с векове, Японският хин е жизнерадостно, мило и предано кученце, което обича да е в компанията на хора и не обича да го оставят само задълго. Обича децата, но поради размерите си е подходящо за домашно куче с по-големи деца, за да е сигурно, че няма опасност те да получат травма по случайност.

Здраве

Плоската муцуна на японския хин означава, че е по-податлив на дихателни проблеми. Следователно трябва да се избягва свръхнапрежението или прегряването. Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Японският хин не се нуждае от твърде много движение предвид неговите размери. Стига му поне половин час на ден. Не трябва да се извежда, когато навън е горещо, защото ще диша учестено заради плоския си нос и лице. Затова в такова време го извеждайте на хладно сутрин или вечер.

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо изразходват калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Козината на японския хин трябва да се разчесва по два или три пъти седмично, за да не се сплъстява. Почиствайте краищата на очите с влажен тампон, ако е необходимо. Интересно, хин означава „подобен на котка“, защото тези кучета често почистват муцуните си с лапа, също както правят котките.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук