NPPE Breed Library Info Page

Немски пинчер

Немски пинчер

Елегантното и силно куче с развита мускулатура има къса гладка козина, чиято окраска е в червеникаво, светлобежово, съчетание от черно и жълтокафяво или синкаво и жълтокафяво. Възрастните екземпляри достигат ръст 43-48 см и тежат 11-16 кг.

Немски пинчер
  • размер : Среден
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : Веднъж седмично
Немски пинчер
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Средно
  • Шум : Шумно
  • Група : Работно
Немски пинчер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Ниско
  • Пазач : Високо

Произход

Породите немски пинчер и доберман имат едни и същи корени, като единствената разлика е размерът им. Доберманът е по-голям, отколкото мини пинчерът. Пинчерът е селско куче, чиито предшественици са живели още през XVI век и функцията им е била да пазят територията и да ловят плъхове. Първоначално е съществувал в две разновидности, като стандартният шнауцер се счита, че се е развил от грубокосместия пинчер. Германският киноложки клуб признава породата немски пинчер през 1879 г.

Характер

Отличаващата се с уникална бдителност и храброст порода с присъщия си охранителен инстинкт се нуждае от опитни стопани с активен начин на живот, които могат да общуват, да се обучават и да се отнасят добре с него. Това куче винаги е в добро настроение, което винаги ще се увърта около стопанина си, дори бил той неопитен! Ако попадне на правилния стопанин, той се превръща в предано куче, което ще ви се отблагодари с това, че ще се старае обучението ви да завърши с успех.

Здраве

Като повечето породи обаче не е изключено да развие наследствени нарушения на зрението, а също дисплазия на тазобедрената кост (заболяване, което може да увреди двигателната функция). Следователно е важно преди чифтосване да се изследват зрението и тазобедрените кости на кучето.

Активност

Трябва му по час движение на ден, въпреки че с удоволствие ще приеме дори повече, ако можете да му го предложите. Пъргавината, послушанието, следенето и другите кучешки спортове също ще му допаднат, бъдете сигурни в това.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Късата гладка козина изисква малко грижи, като ще трябва да се разчесва по веднъж седмично.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук