Немски пинчер

Немски пинчер

Елегантното и силно куче с развита мускулатура има къса гладка козина, чиято окраска е в червеникаво, светлобежово, съчетание от черно и жълтокафяво или синкаво и жълтокафяво. Възрастните екземпляри достигат ръст 43-48 см и тежат 11-16 кг.

Немски пинчер
  • размер : Среден
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : Веднъж седмично
Немски пинчер
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Средно
  • Шум : Шумно
  • Група : Работно
Немски пинчер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Ниско
  • Пазач : Високо

Произход

Породите немски пинчер и доберман имат едни и същи корени, като единствената разлика е размерът им. Доберманът е по-голям, отколкото мини пинчерът. Пинчерът е селско куче, чиито предшественици са живели още през XVI век и функцията им е била да пазят територията и да ловят плъхове. Първоначално е съществувал в две разновидности, като стандартният шнауцер се счита, че се е развил от грубокосместия пинчер. Германският киноложки клуб признава породата немски пинчер през 1879 г.

Характер

Отличаващата се с уникална бдителност и храброст порода с присъщия си охранителен инстинкт се нуждае от опитни стопани с активен начин на живот, които могат да общуват, да се обучават и да се отнасят добре с него. Това куче винаги е в добро настроение, което винаги ще се увърта около стопанина си, дори бил той неопитен! Ако попадне на правилния стопанин, той се превръща в предано куче, което ще ви се отблагодари с това, че ще се старае обучението ви да завърши с успех.

Здраве

Като повечето породи обаче не е изключено да развие наследствени нарушения на зрението, а също дисплазия на тазобедрената кост (заболяване, което може да увреди двигателната функция). Следователно е важно преди чифтосване да се изследват зрението и тазобедрените кости на кучето.

Активност

Трябва му по час движение на ден, въпреки че с удоволствие ще приеме дори повече, ако можете да му го предложите. Пъргавината, послушанието, следенето и другите кучешки спортове също ще му допаднат, бъдете сигурни в това.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Късата гладка козина изисква малко грижи, като ще трябва да се разчесва по веднъж седмично.