Мини шнауцер

Мини шнауцер | Породи кучета

Мини шнауцерът е дребно, набито и мускулесто куче с бдителен поглед. Техните вежди, мустаци и окосмяване по крайниците им придава характерния им външен вид. Козината им може да е в оранжавеещия цвят на горчицата с черни до сребристи ивици, монохромно черно или бяло, въпреки че бялата окраска се среща рядко. В идеалния случай възрастните мъжки екземпляри достигат ръст от съответно 36 см и тегло от 8 кг. Възрастните женски екземпляри достигат ръст от 33 см и тежат 7 кг.

Мини шнауцер
ul class="info">
 • размер : Дребно
 • Козина : Средна/дълга
 • Козина : По-рядко от седмица
 • Мини шнауцер
  • Алергии : Да
  • Падане на козина : Няма
  • Шум : Не твърде шумна
  • Група : Служебно
  Мини шнауцер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Среден
  • Пазач : Среден

  Произход

  Грубокосместият шнауцер е със средни размери. Още през XV век в Бавария са го използвали за прочистване от плъхове и за други общи селскостопански дейности. Именно от това куче произхождат и трите разновидности на шнауцера, различаващи се единствено по техния размер. Породата мини шнауцер е резултат от кръстоската между стандартния шнауцер и афенпинчера и други малки породи.

  Характер

  Мини шнауцерът е жизнен и активен дребосък, който може да е наистина забавен компаньон, който наистина ще ви се отблагодари за вниманието. Може да е своенравен, че дори опърничав, затова е необходимо последователно да се проведе социализиране и обучение. В естествения си вид хрътката лае доста, като така уведомява семейството за непознати, които доближават тяхната територия.

  Здраве

  В общия случай мини шнауцерът се радва на добро здраве, но има и конкретни заболявания, като например високи нива на холестерола, възпаление на панкреаса, диабет и камъни в жлъчката или пикочния мехур.

  Активност

  Възрастният екземпляр изисква поне един час разходка на ден, но с радост би приело и повече. Това куче се приспособява много бързо и ще се влее бързо в живота на семейството.

  Хранене

  Дребните кучета са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

  Козина

  Козината на мини шнауцера е гъста, с груб, къс и плътен подкосъм. Разчесването по цялата дължина трябва да се прави поне по два пъти седмично. Прочистването на козината с ръка е задължително, за да се поддържа спираловидната форма на къдриците, но за козината на интелигентния домашен любимец е права и лесна за разресване, въпреки че окраската на козината избледнява с годините.

  dog-breed image missing

  Това ли е най-подходящото куче за Вас?

  Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

  Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

  Какви следващи стъпки можете да предприемете?

  Осиновяване

  Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

  Намиране на добър развъдник

  Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

  Въвеждане на кучето в дома Ви

  Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук