Мини пинчер

Миниатюрен пинчер | Породи кучета

Мини пинчерът е жилаво декоративно куче с елегантна стойка. Възрастните екземпляри достигат ръст 25-30 см и тежат 4-6 кг. Късата и гладка козина е права и лъскава, като окраската е в черно, синкаво и с цвета на шоколад, на жълтокафяви или червеникави ивици.

Миниатюрен пинчер | Породи кучета
  • размер : Мини
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : По-малко от седмица
Миниатюрен пинчер | Породи кучета
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Не твърде шумна
  • Група : Мини
Миниатюрен пинчер | Породи кучета
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Среден
  • Пазач : Високо

Произход

Мини пинчерът, най-малката от трите разновидности на пинчера (едрият доберман и средният по размери немски пинчер са другите две), се използва като зайчар и произхожда от гладкокосместия пинчер, а доберманът не е свързан с другите две породи пинчер. Породата мини пинчер съществува от неотдавна. Първите екземпляри се появяват преди някакви си 100 години.

Характер

Ако искате послушно куче, което с радост да седи в скута ви, то трябва да изберете друга порода! Може да се категоризира като декоративна порода, обаче грешка би било да не отбележите колко качества на териера има то. Та нали на немски пинчер означава териер! Това е смело, направо безстрашно куче, което винаги все нещо прави и се интересува от всичко на света. Винаги нащрек, то ще излае, ако нещо необичайно привлече вниманието му и затова кучето ще бъде идеалният пазач на дома ви.

Здраве

Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Мини пинчерът се нуждае само от половин час движение на ден, въпреки че не би ви отказало по-дълга разходка. Ако е студено, е по-добре да го облечете.

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо изразходват калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Късата и гладка козина е доста твърда като структура и изисква много малко грижи. Достатъчно е това куче да се разчесва поне веднъж на две седмици. Когато козината му линее, трябва да го разчесвате по-често, за да премахнете падналите косми.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук