NPPE Breed Library Info Page

Мексиканско голо куче, среден размер

Мексиканско голо куче | Породи кучета

Кожата на това голо куче е мека и тялото му е малко по-дълго, отколкото би трябвало предвид неговия размер. Кожата може да е черна, сива, червеникава, червеникаво-кафява, бронзовееща или златиста Това куче е с дребни, средни и стандартни размери. Дребният екземпляр достига ръст 25-35 см, средният – 25-35 см, а стандартният – 46-60 см.

Мексиканско голо куче | Породи кучета
  • размер : Среден
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : По-малко от седмица
Мексиканско голо куче | Породи кучета
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Няма
  • Шум : Обикновено тихо
  • Група : Служебно
Мексиканско голо куче | Породи кучета
  • Самостоятелен престой : Под 1 час
  • Взаимодействие с други животн : Среден
  • Пазач : Среден

Произход

Кожата на това голо куче е мека и тялото му е малко по-дълго, отколкото би трябвало предвид неговия размер. Кожата може да е черна, сива, червеникава, червеникаво-кафява, бронзовееща или златиста Това куче е с дребни, средни и стандартни размери. Дребният екземпляр достига ръст 25-35 см, средният – 25-35 см, а стандартният – 46-60 см.

Характер

Спокойно и доволно от живота, мексиканското голо куче вижда всичко наоколо. Не е особено дружелюбно с непознати, обича хората и за семейството те са приятна компания.

Здраве

Основните здравословни проблеми при мексиканското голо куче са свързани с чувствителната кожа, по-специално слънчеви изгаряния поради липсата на козина. Доста често имат проблеми и със зъбите.

Активност

Дребната разновидност на породата трябва да се извежда по 30 минути на ден, докато средната и стандартната породи – по един час на ден. Уверете се, че навън не е нито прекалено горещо, нито пък студено, преди да го изведете.

Хранене

Миниатюрното мексиканско голо куче е с бърз метаболизъм, което означава, че то бързо гори калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да яде по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането. В хранителния режим на средната и стандартна разновидности е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Възможно е по това голо куче тук-таме да има кичури, затова, разбираемо, грижи за „косъма“ не са необходими. Поради същата причина, кожата може да се подсуши. Можете да я подсушите с малко бебешко олио ще подпомогне за овлажняването на кожата. Може да се използва подходящо плажно масло срещу слънчеви изгаряния, като, когато се затопли, кучетата следва да се предпазват от пряка слънчева светлина. Трябва да се предпазват и срещу студ, като в зимните месеци трябва да им слагате дрехи.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук