NPPE Breed Library Info Page

Лъвско куче

Лъвско куче

Една от най-едрите декоративни породи, възрастният екземпляр достига ръст от 25-33 см и тежи 4-8 кг. Дългата му и копринена на допир козина е с характерната за лъва фризура, като около гръдния кош и предните крайници е по-дълга и е подстригана късо около задните крайници. Козината може да е с окраска в произволен цвят или няколко цвята.

Лъвско куче
  • размер : Дребно
  • Козина : Средна/дълга
  • Козина : По-рядко от седмица
Лъвско куче
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Шумно
  • Група : Мини
Лъвско куче
  • Самостоятелен престой : Под 1 час
  • Взаимодействие с други животн : Високо
  • Пазач : Среден

Произход

Известно като лъвското куче поради традицията за подстригване на козината, произходът на кучето лъвско куче е неизвестен. Отдавна се счита, че групата породи болонка, която произхожда от Средиземноморието, е била открита в региона Лион, Южна Франция. Друга теория предполага, че това куче действително произхожда от Германия и вероятно е произхождало от кучето тибетски териер. Известно е обаче че подобно куче идва в Европа през XVI век. Това е била най-рядко срещаната порода в света, като през 1969 г. е имало едва 40 кучета. Лъвското куче вече не е на изчезване, въпреки че това се случва доста рядко.

Характер

Това е добро и игриво куче, което се привързва лесно, както бихте очаквали от декоративно куче, като понякога то може да защитава любимите си хора. Ето защо от особена важност е социализирането отрано. Вижда всичко наоколо и често лае. Ето защо трябва да бъде обучено да не лае при най-малкия шум.

Здраве

Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Кучето не се нуждае от много движение на ден. Около половин час на ден ще са му достатъчни, въпреки че ще се радва и на повече. Това е умно куче, което обича и обучението.

Хранене

Дребните кучета са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Четината му е дълга, вълниста и копринена на допир, която се нуждае от разчесване по два или три пъти седмично. Козината се подстригва, като се започне от последното ребро и над хълбоците, като последната третина на опашката и лапите се оставят окосмени. В развъдниците ще ви предоставят пълни инструкции как да разчесвате кучето.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук