Ланкашир хилер

Ланкашир хилер | Породи кучета

Ланкашир хилерът е дребно куче с набито телосложение. Малко по-издължени са отколкото високи предвид техния ръст, като предните им крайници са донякъде извърнати встрани. Ушите са относително големи и щръкнали. Късата и гъста козина е в черно и жълтокафяво, или червеникаво-кафяво и жълто-кафяво. В идеалния случай мъжките екземпляри са с ръст от 30 см от холката до земята, а женските – 25 см. Теглото им е 3-6 кг.

Ланкашир хилер
  • размер : Дребно
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : Веднъж седмично
Ланкашир хилер
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Не твърде шумна
  • Група : Пастирско
Ланкашир хилер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Ниско
  • Пазач : Ниско

Произход

Корените на породата ланкашир хилер е донякъде обвита в мистерия. Установено е, че съществуват от XVII век, когато те са били използвани като селскостопански кучета и за подкарване на добитъка. Използват ловджийските си инстинкти за лов на зайци и плъхове. Счита се, че са създадени чрез кръстоска между уелския корги и манчестър териера.

Характер

Ланкашир хилерът е дружелюбна дребна порода, която се разбира отлично с хората. Донякъде са нервни и не понасят другите кучета. Ранното социализиране с хора и други домашни любимци е задължително. Това са идеални кучета за активни семейства с по-големи деца, но в действителност не се препоръчва като първо куче за домове с деца, прохождащи деца включително.

Здраве

Ланкашир хилер може да развие няколко наследствени нарушения на зрението. Ето защо се препоръчва очен преглед. Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Кучето Ланкашир хилер наистина обича движението и то е идеално за хора с активен начин на живот. Може да се приспособят към живот в градски или селски условия, но те трябва да имат достатъчно пространство, в което да играят. Ако имат достъп до двор, трябва да го укрепите, тъй като те ще се измъкнат дори през най-малката дупка или най-малката ограда. За възрастния екземпляр е достатъчно около ден движение на ден.

Хранене

Дребните кучета са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Относително лесни са за разчесване, тъй като косъмът е доста къс и гладък. Козината трябва да се почиства с гумена ръкавица и от време на време това куче трябва да се разресва и с гребен.