Кери син териер

Кери син териер | Породи кучета

Набитото и мускулесто куче е здраво и покрито с мека, копринена на допир, синкава вълниста козина, с или без черни точки. Възрастните мъжки екземпляри достигат ръст от 46-48 см и тежи 15-17 кг, а женските са по-дребни.

Кери син териер
  • размер : Среден
  • Козина : Средна/дълга
  • Козина : Ежедневно
Кери син териер
  • Алергии : Да
  • Падане на козина : Няма
  • Шум : Не твърде шумна
  • Група : Териер
Кери син териер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Ниско
  • Пазач : Високо

Произход

Породата кери син териер е универсално селско куче. Пазело е стадата, ловяло е вредители, донасяло е дребния дивеч при лов, че дори е подкарвало добитъка. Счита се, че произхожда от куче, което е доплувало до бреговете на Ирландия след корабокрушение, въпреки че тази легенда в различните региони на страната е различна. Някои твърдят, че това е малкият синьо-сивкав шпаньол, любимец на воините от Испанската армада. Други го свързват с руския черен териер, който за първи път е видян в залива Тралий, а трети – с португалското водно куче, с което пристигат моряци от товарен кораб. Счита се, че кучето е чифтосано с местни породи териер до постигането на породата Кери син териер.

Характер

Стандартният Кери син териер е бдително, решително и уверено куче и може да проявява инат. Игрите му трябва да го учат на дисциплина, но често дисциплинираната страна му убягва! Някои екземпляри може да проявят агресия към други кучета. Ето защо всестранното социализиране отрано и продължаващото обучение е от съществено значение.

Здраве

В общия случай това е порода, която се радва на добро здраве, а най-често срещаните здравословни проблеми са нарушенията на зрението и кожните проблеми.

Активност

Трябва му по час движение на ден, въпреки че Кери син териерът с удоволствие ще приеме дори повече, ако можете да му го предложите. Всестранно развитото куче може да се радва на пъргавост и други кучешки спортове. След разходка проверявайте козината, тъй като по нея полепват какви ли не треви и бодли.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Меката, копринена на допир и вълниста козина не линее и се нуждае от ежедневно разчесване и подстригване веднъж на всеки шест до осем седмици.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук