This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.
NPPE Breed Library Info Page

Австралийски териер

Австралийски териер

Австралийският териер се различава от другите по това, че имат твърде дълъг врат и гръб спрямо техния ръст. Техните козини са груби и прави по гърба, а подкосъмът – по-къс и мек, и може да са червеникави, или различни нюанси на синкавото с жълтеникаво-кафяво. Възрастният екземпляр е около 25,5 см на ръст, считано от холката до земята, и тежи около 6,5 кг.

Австралийски териер
  • размер : Дребно
  • Козина : Средна/дълга
  • Козина : По-рядко от седмица
Австралийски териер
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Шумно
  • Група : Териер
Австралийски териер
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Среден
  • Пазач : Среден

Произход

Породата кучета австралийски териер е създадена в началото на XIX век за работа в сурови условия, за лов на змии и гризачи из ранчото и по златните мини, а като цяло е универсално селско куче. Породата е създадена от териери, внесени от Северна Англия и Шотландия, включително от предшествениците на Данди динмонт териера, Скай териера и Йоркширския териер, както и старият екземпляр на черния тан териер и скоч териер. Резултатът е кучето австралийски териер, създадено през 1887 г. в Австралия като първия клуб на породата. Официалното признание е дадено от Кучешкия клуб на Обединеното кралство през 1936 г., а през 1958 г. – от Американския кучешки клуб.

Характер

Дружелюбна и открита, тази порода обича да се харесва на хора и обича да го хвалят. Ето защо е лесно в общия случай то да бъде обучено, за разлика от някои териери! Не е агресивна, но може да отстоява своите позиции, ако друго куче го предизвика. Това не е от лаещите породи, но би направила това, ако счита, че обстоятелствата го налагат.

Здраве

В общия случай Австралийският териер се радва на добро здраве, като страда от някои конкретни заболявания.

Активност

Необходим му е поне час разходки дневно, а защо не и повече. В края на краищата, това е както работно куче, така и спътник! Освен разходки и игри, се радва на пъргавост, послушание и други кучешки спортове.

Хранене

Дребните кучета са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Ако е в добро състояние, породата австралийски териер почти не линее. Козината на кучето лесно се разресва и не пропуска вода. На дължина е около 6,35 см, а подкосъмът е къс и мек. Те следва да се разчесват и разресват поне веднъж седмично, а ушите се проверяват за косми, попаднали в ушните канали. Ако е необходимо, изскубвайте ги, но в никакъв случай не ги подстригвайте.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук