Черен и жълтеникаво-кафяв английски той териер

Английски той териер (черно и жълтокафяво) | Породи кучета

Английските той териери са с компактни размери и гладка козина. Окраската им в черна с жълтеникаво-кафяви петна и остри, изправени уши. Малко по-издължени са, отколкото би трябвало предвид техния ръст. В общия случай възрастният екземпляр е с височина 25-30 см и тегло 2,7-3,6 кг.

Английски той териер (черно и жълтокафяво) | Породи кучета
  • размер : Мини
  • Козина : Къса/гладка
  • Козина : Веднъж седмично
Английски той териер (черно и жълтокафяво) | Породи кучета
  • Алергии : Няма
  • Падане на козина : Малко
  • Шум : Не твърде шумна
  • Група : Мини
Английски той териер (черно и жълтокафяво) | Породи кучета
  • Самостоятелен престой : От 1 до 3 часа
  • Взаимодействие с други животн : Среден
  • Пазач : Ниско

Произход

Английският той териер е порода, която до 60-те години на ХХ век е известна като мини териер с окраска в черно и жълтеникаво-кафяво. Първите сведения за тях датират от XVI век. През XIX век в Англия тези териери се търсят най-вече като мишеловци заради все по-нарастващата популация от плъхове в ерата на Индустриалната революция. Запътилите се да ловуват благородници са можели да носят тези дребосъци в джоба си. Пристигайки в гората, са ги пускали, за да сплашват лисици и други диви животни. Впоследствие популярност добиват обзалаганията с териери, на които се е залагало на това колко ще бъдат убитите от тях плъхове. С нарастването на популярността на английския той териер и на желанието на хората да притежават по-малки кучета, се извършват редица кръстоски между отделни породи, като за чифтосване се подбират най-дребните екземпляри.

Характер

Това малко куче е с темперамента на териера. Като цяло те се привързват лесно, дружелюбни са и са изцяло отдадени на семейството. Животът в градски и провинциални условия е еднакво привлекателен и те се отнасят добре към децата, особено към по-порасналите. Още от ранна възраст трябва да се социализират с други кучета, котки и деца.

Здраве

В общия случай английският той териер се радва на много добро здраве. Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата).

Активност

Породата не се нуждае от много движение. На възрастния екземпляр са необходими 30 минути движение на ден. Няма да ви откажат и по-дълга разходка и, въпреки че може да изглеждат на пръв поглед лишени от енергия, могат да вървят с километри. Харесват им игрите, присъщи на териера!

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Това куче е с къса, гъста козина, която не се нуждае от много внимание. За почистването на козината задължително трябва да използвате специална ръкавица и парче плат за постигане на лъскавина на косъма.

dog-breed image missing

Това ли е най-подходящото куче за Вас?

Всички кучета имат свой собствен и уникален характер, но се раждат с някои вродени инстинкти и поведения. Чрез нашия селектор за породи можете да разберете кои породи кучета пасват най-добре на вашите предпочитания и начин на живот. Ако вие и Вашето куче се радвате на сходни неща, ще бъде по-вероятно да изживеете един щастлив и пълноценен живот заедно.

Очаквайте скоро Селектора ни за породи>

Какви следващи стъпки можете да предприемете?

Осиновяване

Невероятно удовлетворяващо е да приемеш куче от приют или спасителна организация. Това често означава да им предложиш втори шанс за живот, защото има много кучета, които се нуждаят от любящо семейство и дом. Приютите и организациите са много внимателни в намирането на най-подходящия стопанин. Персоналът научава всичко, което може за характера и особеностите на любимците, които приютява, и ще прекара известно време в опознаването на Вас, Вашето семейство и начина Ви на живот, преди да Ви запознаят с някое от кучетата. Те също ще се радват да Ви дадат съвет и да отговорят на всички въпроси, които може да имате преди и след осиновяването.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето Ви принадлежи на конкретна порода кучета, то следващата стъпка за Вас е да откриете реномиран развъдник. Съветваме Ви да посетите кучешки изложби и да се срещнете с представители на развъдниците, за да получите повече информация за отглеждането на желаната от Вас порода.

Въвеждане на кучето в дома Ви

Независимо от това дали сте решили да отглеждате малко кученце или вече пораснало куче, това е един вълнуващ момент в живота на всички. Докато тръпнете в очакване за големия ден е необходимо да се разсеете, така че за щастие има някои неща, които трябва да решите, преди да приветствате новия член на Вашето семейство. Научете повече тук