ОБЩИ ВЪПРОСИ

ЗАЩО ПРОМЕНИХТЕ PURINA® PRO PLAN® ХРАНА ЗА КУЧЕТА?

Очакванията на потребителите се покачват и затова ние винаги търсим начин да подобрим нашите продукти, ако за кучето има полза. Като резултат, решихме, че дойде време да преразгледаме цялата гама PURINA® PRO PLAN®, храна за кучета, за да може да се запознаем с нуждите на потребителите и да поддържаме последните научни иновации като подпомагаме здравето на кучетата.

През последните години работехме усилено, опитвайки се да разберем какви са очакванията на нашите потребители от храната за кучета. Разбрахме, че най-важният фактор е това, че храната трябва да дава ясни и очевидни ползи, за да могат да си вземат максимално от живота. Преформулираните продукти предоставят по-ясни предимства за потребителя и рецептите са оптимизирани да доставят тези ползи по най-добрия начин.

OPTINUTRITION предоставя дългосрочни ползи, които да съпроводят кучетата през целия им живот:

OPTISTART® спомага за укрепването на защитните сили на кученцата за оптимален старт в живота.

OPTIBALANCE™ подпомага цялостното здраве на кучето и поддържа активното му състояние (висококачествените съставки предоставят основни хранителни вещества в по-голямо от минимума изискване, като протеин, специфични омега-3 мастни киселини и балансирана енергия за нуждите на всяко едно куче).

OPTIDERMA™ поддържа кожата здрава и хубава, способства за лъскава козина при подрастващи и възрастни кучета (избрани протеинови източници, специфични омега-3 мастни киселини и подходящи протеинови нива).

OPTIDIGEST™ подобрява здравето на храносмилателната система при подрастващи и възрастни кучета ( високо смилаема рецепта и избран клинично доказан пробиотик за подобряване баланса на микрофлората).

OPTIWEIGHT™ е ефективна и здравословна загуба на тегло и поддържане на теглото на възрастните кучета (ниски мазнини, висок протеин и подходящо ниво на фибри, докато е все още вкусно).

OPTIPOWER™ за по-дългосрочно изпълнение на действия от възрастните кучета (основните хранителни вещества, които повишават идражливостта и подкрепят бързото мускулно възстановяване, висок протеин, повече енергия и подкрепа от омега-3 мастни киселини за ставите).

OPTIAGE™ подобрява функционирането на мозъка при възрастни кучета.

ПРОМЕНЕНА ЛИ Е ФОРМУЛАТА НА PURINA® PRO PLAN® ХРАНА ЗА КУЧЕТА? ЗАЩО?

Да, всички продукти на PURINA® PRO PLAN® храна за кучета са преформулирани.

Очакванията на потребителите се покачват и затова ние винаги търсим начин да подобрим нашите продукти, ако за кучето има предимства. Като резултат, решихме, че дойде време да преразгледаме цялата гама PURINA® PRO PLAN® храна за кучета, за да може по-добре да отговорим на кучетата и да поддържаме последните научни иновации като подпомагаме здравето им.

През последните години работехме усилено, опитвайки се да разберем какви са очакванията на нашите потребители от високия клас храна за кучета. Разбрахме, че най-важният фактор е това, че храната трябва да дава ясни и очевидни ползи, за да могат кучетата да си вземат максимално от живота. В преформулираните продукти, нивото на всяко едно от хранителните вещества е оптимизирано, така че да предостави най-добрата полза за кучетата, помагайки им да поддържат добро състояние през целия си живот.

ЗА КУЧЕТА, КОИТО СЕ ХРАНЯТ С PURINA® PRO PLAN® ХРАНА ЗА КУЧЕТА, НУЖНО ЛИ Е ДА ДАВАМ ПРЕФОРМУЛИРАНИЯ ПРОДУКТ БАВНО ИЛИ МОГА ПРОСТО ДА СМЕНЯ?

Това зависи от кучето. Поради високото качество и смилаемостта на продукта, ние намираме за ненужно повечето кучета да преминат бавно през прехода. Въпреки че, ако твоето куче има чувствителност с храносмилането е склонно да раздразни коремчето или ако не си сигурен,може би е по-добре да му го предтавиш по-бавно - да си предпазлив.

ПРОМЕНИЛ ЛИ СЕ Е РАЗМЕРА НА ГРАНУЛИТЕ?

Не, размера на гранулите от цялата гама си остава същия.

ЗАЩО ОПАКОВКАТА Е ПРОМЕНЕНА?

Надяваме се, че новата опаковка ще направи по-лесен избора на правилния продукт, в зависимост от големината, годините и диетичните нужди на твоето куче. Допълнително всеки продукт има ясни ползи посочени отпред на опаковката, правейки по-лесно избирането на правилния продукт за твоето животно.

ПРЕФОРМУЛИРАНИ СПЕЦИФИЧНИ ВЪПРОСИ

ЗАЩО ДОБАВИХТЕ СОЯ В ПРОДУКТИТЕ?

Соята е много важна съставка за хората и за ветеринарните диетолози. Има някои отлични хранителни качества за кучета, като:

Висока смилаемост.

Богат на протеин и важни аминокиселини.

Добър източник на омега-3 мастни киселини (като линолова киселина).

Добър източник на фибри.

Поради тези характеристики, соята е избрана като много добър източник на протеин и сега е добавена в гамата PURINA® PRO PLAN® храна за кучета.

ПОТЕНЦИАЛЕН АЛЕРГЕН ЛИ Е СОЯТА?

Всяка съставка съдържаща сравнително количество протеин може да бъде потенциален алерген. Четейки наличната научна литература, соята докарва само 6% от вредните реакции към храната.

КАКВО Е ЦИКОРИЯ? КАКВО Е НИВОТО НА ЦИКОРИЯ В ГАМАТА НА PURINA® PRO PLAN® ХРАНА ЗА КУЧЕТА SENSITIVE DIGESTION?

Корена от цикория е източник на фибри със свойства на пробиотик. Тези фибри ферментират в дебелото черво,което поддържа храносмилането здраво.

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ НЯКАКВИ ГМО СЪСТАВКИ (ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ)?

Не, не използваме никакви ГМО съставки и контролираме нашите доставчици за произхода суровините, които използваме в нашите рецепти.

ВЪПРОСИ ОТНОСНО ГАМАТА НА PURINA® PRO PLAN® ХРАНА ЗА КУЧЕТА

МОЕТО КУЧЕ/ПОДРАСТВАЩО КУЧЕ Е ЕДРА ПОРОДА С ЧУВСТВИТЕЛНА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА/КОЖА, ПРЕДИ ИЗПОЛЗВАХ ADULT DOG DIGESTION ИЛИ ADULT DOG SENSITIVE SALMON, НО СЕГА УСТАНОВЯВАМ, ЧЕ Е ЗА СРЕДНА ПОРОДА КУЧЕТА - ДОБРЕ ЛИ Е ЗА МОЕТО ЕДРА ПОРОДА КУЧЕ?

Да, всяка формула за възрастни е завършена и балансирана за кучета от всякакви размери.

Ако не сме отговорили на вашите въпроси, моля свържете се с нашите експерти, който ще се радват да ви помогнат: 0800 16666 (безплатен за цялата страна)