ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

КОМФОРТ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Здрава ли е храносмилателна система на твоето куче? Дали той расте и извлича максимума от живота? Всички кучета са различни и много страдат от деликатно храносмилане. За да поддържаш кучето си здраво и да се наслаждавате на живота в най-голяма степен, от решаващо значение е неговата храносмилателна система да работи правилно.

Dog Image

Храносмилателната система е 24-часовата защита за товето куче. 70% от имунните клетки на кучето се намират тук, предпазвайки тялото от токсини и създавайки бариера между твоето куче и вредните микроби от външния свят, спирайки болестите. Също така има решаваща задача да абсорбира хранителните вещества от храната, да ги превръща в енергия и да отделя всичко, което не може да се разгради.

Има две основни неща, които трябва да се следят:

  • Изпражнения,които често са меки и слабо оформени

Честата диария и меки изпражнения са естествен признак на дисбаланс в микрофлората. Въпреки това, когато е по-честа, може да е хранителна непоносимост или алергия. В такъв случай посети ветеринарния лекар, за да прегледа кучето.

  • Лоша реакция към нова диета

Когато промениш диетата на кучето си, най-добре е да го направиш постепенно. Въпреки това, ако дори бавната промяна води до метеоризъм и / или диария, това може да е признак на нетърпимост към новата диета.