РАЗПОЗНАВАш ЛИ СИМПТОМИТЕ НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА?

Чувствителната кожа е често срещана при кучетата, но може да бъде трудно да забележиш причинителите. Невинаги можеш да избегнеш кожното раздразнение, но пък можеш да овладееш неговите симптоми у дома. Няколко малки промени в околната среда на кучето или пък промяна в диетата може да му помогне да се чувства по-комфортно. Но ако проблемите продължават, винаги се обръщай към своя ветеринар за професионален съвет.

Dog Image
Dog Image

стрес

Кучетата изпитват скука или безпокойство също като хората и това често се проявява чрез чесане, облизване или дъвчене на козината. Това може да изглежда безвредно, но продължителната проява би могла да доведе до сериозни вреди за кожата на твоето куче. Ако редовното разсейване с кучешки играчки не помага, можеш да потърсиш съветите на поведенчески специалист.

Dog Image

ПАРАЗИТИ

Една от най-разпространените причини за чесане, облизване или дъвчене на козината са паразитите като бълхи, кърлежи и въшки. Кърлежите често са видими, докато бълхите са лесни за пропускане, а въшките са микроскопични. Така че не би бил прекалено загрижен, ако посетиш ветеринар.

Dog Image

ХРАНИТЕЛНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ

Ако твоето куче проявява кожни реакции, това би могло да бъде причинено от хранителна непоносимост. В повечето случаи тези раздразнения са причинени от определени протеини в храната. С цел увеличение на толерантността към храната твоят ветеринарен лекар може да препоръча диета, която включва ограничени и подбрани източници на протеин.Как PURINA® PRO PLAN® с OPTIDERMA може да помогне?

PURINA® PRO PLAN® с OPTIDERMA е пълноценна храна за кучета в зряла възраст и кученца с чувствителна кожа и проблемна козина. Тя съдържа подбрани източници на протеин, които могат да намалят кожния дискомфорт и нутриенти, които доказано подхранват кожата на твоето куче и поддържат козината естествено здрава.