Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Принадлежности на кученцето

Вече е време да донесете кученцето вкъщи и семейството Ви няма търпение да го посрещне. Има някои неща, от които домашният любимец ще се нуждае, за да свикне с новия си живот.

Той има нужда да му осигурите безопасна, сигурна и удобна среда в новия дом, а това означава спокойно и познато място, където да се храни, да пие вода, топло, уютно легло, където да спи, играчки, с които да се забавлява и подходящи нашийник и каишка, които да му помогнат да се учи и да се развива.

Одеяло
 

Одеяло

Одеяло

Одеяло

Одеялото има няколко приложения: може да се превърне в преносимо легло, в което кученцето да легне удобно, когато го пренасяте на друго място или на задната седалка в колата, а може да послужи и за предмет, чиято позната миризма ще му даде усещане за сигурност и спокойствие, когато го заведете на непознати места.

Изберете дебело одеяло, което трудно се износва и не е твърде голямо, за да можете да го сгънете и да го пренасяте лесно, но и не е твърде малко, за да не му стане тясно прекалено бързо.

Нашийник
 

Нашийник

Удобен нашийник

Нашийник

Нашийникът на кученцето е важна част от живота му, защото ще го носи години наред, затова се уверете, че е напълно удобен. В идеалния случай добрият нашийник е изработен от лек полиамид или кожа и размерите му позволяват да го разширявате, докато кученцето расте. Не забравяйте, че трябва да го сменяте в периода на растеж.

За да изберете подходящия нашийник, измерете обиколната на врата на кученцето и добавете 5 cm. Трябва да можете да пъхнете лесно два пръста между нашийника и врата му, за да сте сигурни, че размерът е точен. И, разбира се, не забравяйте да отпускате редовно нашийника, докато кученцето расте.

Легло
 

Легло

Поставяне на леглото

Легло

Най-важното решение, което трябва да вземете, когато доведете новия член на семейството вкъщи, е къде ще спи той. Кученцата спят до 14 часа на ден и предпочитат уютен кът, където да се уединят. Ето защо много семейства предпочитат клетка за кученца за първите няколко месеца на обучение.

С подходящото окуражаване и насърчаване тя бързо може да се превърне в сигурно убежище за кученцето. Поставете я в тихо и топло кътче, далече от течение, сложете играчки в нея, за да я направите още по-примамлива и винаги поощрявайте кученцето, когато влезе в нея.

Поставянето на легло в клетката допълнително му помага да осъзнае къде е новото му място за спане. Леглата за кученца са по-малки от тези за възрастни кучета и създават усещане за сигурност и уют.

Храна
 

Храна

Подходящата храна

Храна

Храненето е изключително важно за кученцата и през първата година те ядат много! За щастие, независимо от породата или размерите на кученцето, можем да Ви предложим хранителни продукти, подходящи за възрастта и енергичността му. Храната за кученца на FRISKIES съдържа хранителни вещества, всички витамини, необходими за растежа, и му осигурява нужната енергия, така че не Ви се налага да се тревожите за менюто му.

Козметични аксесоари
 

Козметични аксесоари

Грижа за козината

Козметични аксесоари

Редовната грижа за козината е много важна за здравето и блясъка й и трябва да научите кученцето да свикне с редовното ресане и миене колкото се може по-рано. Има буквално стотици продукти на пазара, чрез които да поддържате козината на новия член на семейството гладка и блестяща – от шампоани до специални четки за козина. Изборът Ви зависи от типа козина. Посъветвайте се с ветеринарен лекар или служителите в развъдника относно най-подходящите продукти за породата на кучето Ви.

Каишка
 

Каишка

На каишка

Каишка

Кучешките каишки се предлагат в стотици различни стилове и са изработени от разнообразни материали. Някои са дълги, други – къси, трети се навиват сами. Каишката е изцяло въпрос на личен вкус, въпреки че размерът на кучето е определящ за избора й. Все пак каишка с дължина 183 cm като цяло се смята за идеална за обучението и разходките на новото кученце.

ДЪВЧЕНЕ
 

Играчки

ДЪВЧЕНЕ

ДЪВЧЕНЕ

Малките кучета обожават да дъвчат и преминават през етап, в който гризат всичко. Това е необходимо за здравословния растеж на зъбите им, а и дъвченето помага на домашния Ви любимец да заспи по-лесно.

Зъбите на кученцата се нуждаят от предмети с различна повърхност през различните етапи на развитие. Открийте какво обича да дъвче малкият Ви приятел и се опитайте да му осигурите безопасни играчки с подобна повърхност.

Купа за вода
 

Купа за вода

Купичка за вода

Купа за вода

Храненето е много важно за младите кучета. През първата година от живота си те растат изключително интензивно и бързо изразходват двойно повече калории от възрастните кучета, затова е важно да приучите новия член на семейството да спазва подходящ режим на хранене.

Качествената храна и купичката за вода ще Ви помогнат да го постигнете. Купичката трябва да е метална или керамична и да трябва да се поддържа чиста. Добра идея е да започнете с по-малка купичка, подходяща за кученца, и постепенно да я смените с по-голяма в процеса на растеж.