Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Подгответе дома за кучето

Вече сте избрали идеалното кученце и цялото семейство е направо влюбено в него. Сега трябва да изчакате то да порасне достатъчно, за да може да го вземете вкъщи, където да заживее сред новото си семейство. Докато чакате, може да направите някои подобрения в дома си, за да е безопасен, сигурен и уютен за новия член на семейството. За малкото куче е голяма стъпка да напусне майка си и останалите кученца и това може да се окаже стресиращ период.

Добре е да помолите служителите в развъдника да сложат Ваша стара дреха, напоена с миризмата Ви, в леглото на кученцата няколко дни преди да вземете едно от тях. Така то вече ще е свикнало с една от многото непознати миризми и звуци в новия си дом.

Следващата стъпка е да подготвите дома си за идването на кученцето. То, подобно на дете, което се учи да ходи, ще иска да види всичко, затова е важно да погледнете дома си от негова гледна точка. Добра идея е да монтирате специални предпазители на кухненските шкафове, за да не може да ги отваря кученцето, да приберете електрическите кабели и дребните детски играчки и всичко, което кученцето може да сдъвче или погълне.

Подгответе дома за кучето
1 Удобно легло
 
 
2 Спокойна среда и лесен достъп до вода
 
 
3 Топъл термофор
 
 
 
 

1. Удобно легло

 
 
 

Удобно легло Новият член на семейството, ще се нуждае от легло, за предпочитане с калъфка, която може да се пере, за да спи спокойно. Помолете децата да Ви помогнат да изберете топло и сухо място, далече от течение, за леглото. Тиктакането на часовник или тихия шум на радио, поставени наблизо, ще помогне на кученцето да се успокои.