Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

На път с кучето

С малко планиране и подготовка пътуването с домашния любимец може да се превърне в чудесно преживяване за него и цялото семейство. Повечето кучета обичат да пътуват, стига да знаят какво да очакват. А семеен къмпинг или семейна ваканция на открито с Вас и децата, ще допаднат особено много на кучето.

Наличието на паспорти за домашни любимци и ваксини прави пътуването в чужбина много по-лесно отпреди, така че защо да не планирате ваканция, в която да участва и кучето Ви?

С правилната подготовка и малко планиране ще можете да се радвате на компанията на кучето си навсякъде - все пак ваканцията няма да е истинска без него!

На път с кучето
1 Паспорт за домашни любимци
 
 
2 Торбички за изпражнения
 
 
3 Играчка и килимче
 
 
4 Транспортна клетка
 
 
5 Мокри кърпички за пътуване и почистващ спрей
 
 
6 Купичка за вода
 
 
 
 

1. Паспорт за домашни любимци

 
 
 

Паспорт за домашни любимци

Ако вземете кучето с Вас на ваканция, имате възможност да преживеете страхотни моменти, за които да си спомняте с усмивка. В Европейския съюз е изключително лесно да пътувате с новия член на семейството – трябва му само паспорт за домашни любимци. Моля, вижте тук за подробности.

Паспортът за домашни любимци се издава от Вашия ветеринар и означава, че независимо къде ще решите да отидете на почивка, кучето ще може да дойде с Вас. Стига домашният Ви любимец да е ваксиниран срещу бяс, той може да пътува в по-голямата част от ЕС толкова свободно, колкото останалите членове на семейството. Моля, попитайте ветеринаря си за подробности.

След като ветеринарят направи на кучето Ви всички необходими ваксини, той ще му постави микрочип с цел идентификация, ще впише ваксинациите в паспорта му и готово – можете да потегляте!