Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Подготовка на дома

Подготовка на дома

Разполагате ли с всичко необходимо, за да създадете дом Friskies за своята котка? С нашите 3 стъпки по-долу ще можете да помогнете на котето си да стъпи здраво на четирите си лапи в новия си дом.

Стъпка 1

Домът Ви е нова среда и Вашата котка трябва да се чувства в безопасност. Леглото е важно не само за спане, но и като убежище, където да може да се усамоти и да си почине. Леглото трябва да е топло, сухо и удобно и да се намира на спокойно място, далече от други домашни любимци и деца. Трябва да му осигурите котешка тоалетна, купичка за храна и вода, които котето ще иска да са само негови. Покажете му къде са и не ги местете, за да знае къде да ги намери.

Стъпка 2

Напълнете дома си с безопасни забавления за Вашата котка. Котката Ви ще се забавлява с места, които може да изследва, дивани или канапета, на които може да се качва, играчки и стая с гледка, която да разшири кръгозора й, без да трябва да напуска дома. Купете или направете стълб за острене на нокти за малкия авантюрист, стълбове за катерене, дупки, които да изследва и място, на което да си почива. Стълбовете за острене на нокти задоволяват естествения инстинкт на котката да точи ноктите си. По този начин тя няма да остри ноктите си върху мебелите или на килима. Също така помислете за играчки, с които Вие и Вашата котка ще можете да се забавлявате. Задружната игра е идеалната възможност да се забавлявате с котето си и да се сближите с него. Ако търсите повече идеи за това как да направите живота на своето коте по-интересен, посетете нашия раздел за игри.  Интерактивни играчки като топки, които да гонят и плюшени играчки, които да закачите на вратите, ще го занимават дори и когато не сте в къщи.

Стъпка 3

Препоръчваме Ви да не пускате котката си навън през първите две или три седмици, докато не се адаптира към новия си дом. След това, ако решите да го пускате навън, проверете дали не сте пропуснали някоя ваксинация и отделете време да запознаете котето с външния свят постепенно. Ако имате градина и живеете в тих и спокоен район, би било добра идея да инсталирате заключваща се котешка вратичка, тъй като по този начин котето Ви ще може да влиза и излиза свободно. Въпреки това се уверете, че котето Ви носи идентификационен медальон, на който са посочени Вашият адрес и телефонът на ветеринаря. Освен това Ви препоръчваме да му вземете нашийник със светлоотразителна лента, за да могат шофьорите да го забелязват през нощта.

 • Игри, които да играете с вашата котка

  Страхотни идеи за игри, с които да стимулирате Вашата котка.

  Научете повече

 • Котешко здраве и съвети – често задавани въпроси

  Отговори на Вашите въпроси

  Открийте ги тук

 • Проверка на здравето

  Бърз урок как да проверявате дали Вашето коте е здраво

  Научете повече